Wie ben ik

Ik ben Tessa Teatske Kooistra-de Groot, geboren op 12-03-1986 te Leeuwarden. Mijn passie en roeping ligt bij het coachen van mensen die vastlopen in het leven of vastlopen in relatie met hun paard. Dit kan zijn samen in mijn mooie paardenkudde, met je eigen paard of zonder paard individueel. Samen met jouw wil ik inzicht geven in je leven. Zonder oordeel vanuit mijn pure zijn wil ik je helpen.             Wie is Tessa? Ik ben het grootste gedeelte van mijn leven opgegroeid in het Noardburgum. Op dit moment woon ik samen met mijn man in het Friese Opperkoaten, wat valt onder Kootstertille.  Op deze magische plek voelen wij ons echt thuis. Tot 8 jaar geleden werkte ik fulltime in de paarden. Dit is voor vele een droombaan. Toch gaf het mij geen voldoening, ik miste de diepere verbinding met paarden. Om deze reden ben ik weer terug de schoolbanken ingegaan. Ik ben opgegroeid in een standaard gezin vader, moeder en broertje. Al gauw had ik het idee dat ik anders was dan de rest. Ik voelde altijd precies aan hoe anderen zich voelen. Maar ik kreeg geen bevestiging dat mijn gevoel daarin klopte. Vaak kreeg ik te horen dat ik mij er niet mee moest bemoeien. Alles deed ik eraan om gezien en gehoord te worden. Helaas werkte dit niet. De band met mijn ouders was dan ook zeer moeizaam. Dit resulteerde erin dat ik mij altijd heel eenzaam voelde in mijn jeugd. Jarenlang heb ik mij schuldig gevoeld en de last van de familie gedragen. Om te overleven had ik een masker opgezet voor de buitenwereld. Niemand liet ik achter dit masker, behalve mijn paarden. Deze prachtige dieren hebben mij in mijn jeugd veel gegeven. Na het overlijden van mijn moeder in 2017 is mijn spirituele groei als een speer gegaan. Via Facebook kwam ik terecht bij Levensschool Esther van der Werf. Bij haar ben ik begonnen met een 7 weekse reis ‘Terug naar jezelf”. Tijdens deze reis ging er een wereld voor mij open, maar het voelde ook zo kloppend. Voor het eerst in mijn leven durfde ik iemand toe te laten achter mijn masker. Na deze reis heb ik dan ook geen seconde getwijfeld en heb ik mij ingeschreven voor de beroepsopleiding tot energetisch coach. Inmiddels heb ik vele lagen van de muur afgebouwd. Hierdoor wordt ik steeds meer mezelf, puur, hoog gevoelig, analytisch. Met mijn levenservaring en gevoeligheid coach ik dan ook mensen. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd in familieopstellingen. Het zelf doen van een familieopstelling heeft mij veel inzicht gegeven over mijn eigen leven en familie.