Coaching met eigen paard

Tot een aantal jaren geleden werkte ik fulltime in de paarden. Dit is voor veel mensen een droom, maar ik miste iets. Ik heb meerdere paarden mogen opleiden tot en met het ZZ-licht dressuur en M springen. Vaak ging het erom dat een paard zo snel, zo goed mogelijk moest presteren. In mijn achterhoofd wist ik altijd dat deze paarden ooit weer verkocht gingen worden. Daarom durfde ik ook nooit een verbinding aan te gaan met deze paarden. Om deze reden ben ik toendertijd gestopt met het werken in deze sector. Wel ben ik altijd blijven rijden op eigen paarden en heel af en toe paarden van derden. Doordat deze paarden van mezelf zijn weet ik dat ze niet verkocht worden. Met deze paarden heb ik een hele diepe band ontwikkeld. In mijn kudde is het eigenlijk de enige plek waar ik echt helemaal mezelf kan zijn.  De paarden nemen mij zoals ik ben en hebben geen oordeel. Ze zijn mijn grootste spiegel, en dat kan soms heel confronterend zijn.

Mijn passie is mensen helpen om meer vanuit verbinding te rijden met hun paard.  Samen met jou wil ik hieraan werken. Hoe mooi is het om zonder dwang, vanuit verbinding dressuur te rijden?! Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat het paard vaak iets laat zien van henzelf. Loop jij ergens tegenaan met je paard? Wil jij ook een diepere verbinding met je paard? Ik wil hier graag met je aan werken. Het is mogelijk om met eigen paard les te volgen bij mij thuis in de bak.

Locatie:         Opperkoatsterwei 17, Kootstertille

Investering:  40 euro

 

Een tijdje geleden nam een vrouw contact op met mij. Ze gaf aan dat haar paard heel erg gestrest was op stal en ze niet wist waarom. Het gedrag van haar paard was zo erg dat ze er niet meer op durfde te rijden. Ze had al naar haarzelf gekeken en volgens haar was die stress niet van haar. Ik kende haar en haar paard niet maar iets in mij zei dat een paard niet voor niets zo reageert. Al pratende kwam ik erachter dat deze vrouw haar niet thuis voelde op een grote stal. Haar droom was om het paard ooit aan huis te hebben maar dat kon niet. Het paard voelde zich op stal niet thuis, omdat de eigenaar zich daar ook niet thuis voelde. De stress van het paard was onbewust een stukje van haar. Door dit elke keer te benoemen als ze op stal was tegen het paard, erkende ze het. Een week later kreeg ik al te horen dat het gedrag van het paard al veranderd was. Hij was veel rustiger geworden. Het is nu aan haar om te luisteren naar haar gevoel. Inmiddels volgt ze elke week les bij mij om de verbinding nog mooier te maken. Dit is een voorbeeld van hoe het kan gaan als je luistert naar je paard.

[/pl_text][/pl_col][/pl_row]